Hvorfor tillater vi lovlig overgrep mot barn i Norge?

Det er virkelig ikke en eneste celle i kroppen min som forstår hvorfor noen vil utsette sitt eget barn for det jeg velger å kalle et lovlig overgrep; nemlig omskjæring i Norge. I Norge omskjæres ca 2000 guttebarn hvert eneste år. De fleste muslimske eller jødiske foreldre omskjærer barnet sitt av rituelle grunner. Hvorfor velger vi å praktisere dette i Norge?

Slik jeg ser det er det en kultur som fratar barnet rettigheten til å bestemme over sin egen kropp. Selv om det som regel går fint er det risiko for både blødningsfare og infeksjon når barnet omskjæres. Ulykker har skjedd i Norge hvor det har blitt døden til følge. I 2012 var det en liten gutt som blødde i hjel i Oslo, denne gutten var født frisk! Omskjæring innebærer å fjerne en frisk og funksjonell del av kjønnsorganet. Forhuden er den mest sensitive delen av penis.

Jeg synes det er viktig å skille mellom omskjæring på medisinsk grunnlag og ikke-medisinsk grunnlag. Ser man tilbake i historiebøkene er omskjæring allerede 4300 år før Kristus og som har blitt en tradisjon vi absolutt ikke burde praktisere i 2019. Jeg synes det burde vært opp til hvert enkelt barn hva de ønsker å gjøre med sin kropp ved å sette en 18 års aldersgrense med mindre det gjøres av medisinske årsaker.

Det er interessant å se at land som USA (som mange velger å bruke som eksempel for å normalisere omskjæring), nå har sunket til det man regner som at litt under halvparten av guttene vil bli omskåret. Jeg synes det er fint å se at foreldrene stiller mer kritiske spørsmål.

Det står faktisk i barnekonvensjonen at alle barn har rett til å si sin mening og bli hørt. Hvordan kan man godta at små guttebarn omskjæres før de kan si sin mening?

 

5 kommentarer
  1. Det der er det eneste jøder og muslimer er enige om. Og det er kanskje grunnen til at det ikke blir forbudt..jødene protesterer nemlig helt hysterisk. Var det bare muslimene, ville det kanskje kommet et forbud. Synd, men sant.
   De må gjerne kappe av seg hele utstyret for min del, men la dem gjøre det når de er minimum 16 år, helst 18. Da kan de forhåpentlig bestemme selv. Ok, ser bort fra press og trusler fra familien, men..

  2. Her har du årsaken til at muslimer (og jøder) traumatiserer sine spebarn med omskjæring: Alle muslimske (og jødiske) menn er traumatisert med omskjæring som spebarn. Traumatiseringen har to mål. For det første å bryte det følelsesmessige bånd til foreldrene slik at det andre ledd i Maslows behovspyramide, behovet for trygghet, må dekkes av andre enn foreldrene. Religion er da et hendig middel. For det andre er traumatiserte mennesker mer styrt av følelser enn fornuft. Følgelig blir de lette ofre for følelsesmessig manipulering.

   Anbefaler deg å lese traumeforskeren Peter Levines to bøker “Helbredelse af traumer” og “Væk tigeren” (danske utgaver) Han skriver ikke et ord om omskjæring, men les bøkene og tenk selv, og du vil mer tungtveiende argumenter å bruke i diskusjonen om denne ondskapsfulle praksisen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg