Gravidoppdatering – I dag er jeg i uke 39!

I natt kjente jeg panikken spredte seg inni meg selv om jeg så rolig ut på utsiden. For plutselig kom jeg på at jeg ikke hadde kjent liv på veldig mange timer. Det er nemlig ikke typisk lillebror i magen som alltid er veldig aktiv når jeg skal sove. Det kjentes ut som en evighet fra jeg begynte å tenke på om noe var galt, til jeg kjente bevegelse og pustet lettet ut. Jeg leste på nettet at det ofte kan være stille før stormen, så jeg krysser fingrene for at det ikke er så mange dager til han kommer. ♡


                                                         Gravidoppdatering uke 39

 

Babyen i magen: Nå er barnets totale lengde ca 50 cm og veier ca 3,37 i slutten av uken sier babyappen min på mobilen. Det er helt uvirkelig at han er ferdig utviklet, for nå legger han egentlig bare på seg. Når Maria Adina kom til verden veide hun 3450 og var 50 cm lang. 

Liv i magen: Jeg fikk som sagt litt panikk i natt, men ellers har jeg følt meg veldig trygg på at alt står bra til. De faste bevegelsene kjenner jeg bestandig når jeg skal sove, og noen ganger midt på dagen. Jeg merker at det er dårligere plass der inne nå som han er så stor.

Forandringer:  Jeg har utrolig mye halsbrann, spesielt når jeg skal sove. Tror det har noe med spiserøret og at man ligger å gjøre om jeg ikke tar helt feil. Hvis jeg strekker ut bena når jeg våkner får jeg skikkelig kramper i leggene. Det er visst også helt normalt, bare veldig slitsomt.

Humøret mitt: Selv om jeg stort sett er i godt humør merker jeg at jeg er mer hårsår nå på slutten enn hva jeg ellers pleier å være. Én liten kommentar fra Aleksander kan virkelig gå helt skeis, og det er nok fordi jeg er ganske sliten og lei av å være gravid…

 

Cravings: Merker egentlig bare at jeg er litt mer sulten og må ha mat til faste tider. Når det kommer til Cravings har jeg fortsatt ingen, men er veldig glad i det jeg alltid er glad i – som kokosboller for eksempel!

Innkjøp: Jeg lurer på hvor mange ganger jeg har sagt til folk rundt meg at det ikke er vits å kjøpe klær i de minste størrelsene for akkurat det har jeg fra Maria. Når jeg pakket fødebagen fant jeg fort ut at fra 52 har jeg klær, men ikke noe særlig før det. Så jeg fikk bestilt en del bodyer nå i siste liten på nettet. Satser på at det kommer frem i tide!

Formen min: Føler meg ikke akkurat “lett på foten”, og det er mye press nedover som gjør det ubehagelig å gå.
Nattesøvnen blir ganske forstyrret når man så og si må tisse konstant, men ellers har jeg vært flink til å ta det med ro de siste dagene. 

 

 

Det jeg ser mest frem til:  Akkurat nå ser jeg fremdeles mest frem til at fødselen setter i gang! Bortsett fra det ser jeg frem til de små og koselige avtalene jeg har neste uke. Tiden går litt fortere når man har andre ting å tenke på også.

Det jeg gruer meg til:  Selv om jeg ikke gruer meg til fødselen i seg selv, så håper jeg bare det går like fint som sist gang. For jeg hadde en veldig fin fødsel med Maria Adina.

Pappa Aleksander: Aleksander har nok skjønt at det er lurt å gå litt på tå hev, og det er fint å se at han prøver å hjelpe til litt ekstra. Vi gleder oss veldig masse til å møte Lucas Matheo begge to og ikke minst se hvordan Maria blir som storesøster ♡

Neste kontroll: Neste kontroll hos jordmor er 5. Mars. Jeg var der på onsdag, og da sa hun at hun ikke trodde jeg kom til å komme tilbake på den timen. Altså at jeg har født før den tid, men hun kan jo ta feil så det blir spennende å se!

 

 

– Ha en fin helg! ♡

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg