10 KG LYKKE

“Dere har vel kanskje ikke vært her før?” spurte damen i det vi gikk inn på et av rommene. Selv om det føles som en evighet siden, husker jeg godt hvor ofte vi dro på helsestasjonen når en av jentene trodde de var gravide. Da ble alle med som moralsk støtte, men testen var alltid negativ. 

I dag var første dagen på Kolbotn helsestasjon for Lucas, siden vi har flyttet tilbake til Oppegård. Det var tid for åtte måneders kontroll, så Aleksander og jeg dro sammen. Ingen av oss ble overrasket når vekten viste 10 kg. Ingenting er vel bedre enn å se at han følger kurven sin som han skal. Lang har han blitt også, hele 75 cm. Det er rart å tenke på hvor fort det har gått. Over nyttår nærmer det seg plutselig 1 årsdag.

10 raske på en tirsdag

Hadde du alltid et ønske om å bli mamma og starte en familie tidlig?
– Jeg hadde vel egentlig ikke rukket å tenke så langt på det tidspunktet. Føler jeg alltid har tatt livet litt som det faller seg. Da jeg fant ut at jeg var gravid med Maria var vi veldig glade begge to. Familie tidlig har alltid vært spesielt viktig for Aleksander som har litt eldre foreldre.  

Blir det flere i fremtiden?
– Godt spørsmål. Jeg har jo svart på det tidligere, men akkurat nå tenker jeg at vi har det fint. Det som vi derimot har snakket litt om er å være avlastningshjem eller fosterforeldre. Det er så mange barn i Norge som trenger et trygt og godt hjem, så vi har vært litt inne på den tanken. Det blir uansett ikke nå, vi får se hva tiden bringer 🙂
Hvor henter jeg min inspirasjon fra?
– Jeg har forskjellige mapper på Instagram og Pinterest hvor jeg lagrer forskjellig inspirasjon. Når det kommer til innholdet på bloggen har jeg en bok jeg noterer ideér, men jeg skulle gjerne hatt mer tid. Det blir ofte spontant, det som skjer her og nå. 

Hvordan ser din ideelle treningsuke ut?
– Er jeg på trening fire dager i uken er jeg veldig fornøyd. Føler man seg bedre, har man det bedre også. Den tiden er nesten magisk, for overskuddet gir meg så mye i hverdagen. Det er nok lite jeg savner mer nå enn gode rutiner når det kommer til trening. Etter fødselen var jeg på god vei tilbake, men så har jeg vært så mye syk i det siste. Etter at vi flyttet har det også blitt mer komplisert å ta kollektivt til trening med barnevogn også, så jeg sparer til bil. Det hadde gjort hverdagen lettere!
Hva ønsker du deg aller mest akkurat nå?
– Nå snakket jeg nettopp om bil, men bortsett fra det trenger jeg en god og varm vinterjakke. Ellers har jeg egentlig alt jeg trenger! Når det kommer til huset har jeg lyst til å freshe opp stuen med noe posters som passer til årstiden.

Hvor lenge har du og Aleksander vært sammen?
– Tiden går så fort, i mars har vi vært sammen i syv år. Det er morsomt å se tilbake på hvor mye som har skjedd på de årene. Når jeg ser på bilder av oss føler jeg spesielt Aleksander ser så mye yngre ut, haha 🙂 

Krangler dere mye?
– Hvis Aleksander hadde svart ville han sagt nei, men at jeg krangler med han. Jeg er nok mer som et fyrverkeri i forhold til han, som stort sett alltid er blid og fornøyd. Jeg kan lage store ting ut av små bagateller man enkelt kunne løst, hvis jeg føler at jeg ikke blir forstått. Så svaret er vel lite krangler, men diskusjoner når det må til.
Når kommer neste YouTube video?
– Jeg tenkte å spille inn en på torsdag! Så om forhåpentligvis ikke så lenge.

Hva gjør du for å holde håret ditt så fint?
– Jeg er super sær når det kommer til håret mitt. Bruker stort sett de samme produktene, og tar ofte en mini-color istedenfor å bleke det så det ikke blir så slitt. Kan lage et eget mer detaljert innlegg! Tenkte forresten også ha en give-away!

 

UKEN SOM GIKK

AKKURAT NÅ: Ringte jeg og inviterte med venninnen min til Spania! Det hadde vært så koselig om hun ble med meg og barna! Det er fortsatt en ukes tid til vi drar, så vi får se hva det blir til 🙂 

UKENS POSITIVE:
Aleksander og jeg har blitt enige om å lage walk-in-closet på et lite rom nede. Men en ting av gangen, først må vi ferdigstille det vi har begynt på. Vi har som vanlig mange planer, men jeg gleder meg til å få ordentlig oppbevaring igjen!

UKENS TANKE: Snakk med de du har i livet ditt, som du vet sliter psykisk. Spør hvordan de har det, og oppfordre dem til å ta imot hjelp. Det er helt forferdelig hvor fort livet kan bli snudd opp ned. Begravelsen jeg var i forrige uke er noe av det mest hjerteskjærende jeg har vært med på. 

UKENS CRAVING:
Kylling i curry med grønnsaker og fløte! Spiste det akkurat og jeg har helt glemt hvor godt det er med ris til.

UKENS FAVORITTPLAGG:

UKENS HØYDEPUNKT: Nå som jeg ikke har vært i form de siste ukene, har det vært rolige dager hjemme. Likevel er det så mange små ting i hverdagen som gjør meg glad. Som hvor mye flinkere vi har blitt til å legge bort mobilen å være tilstede med barna. Gjøre middagene til noe sosialt man gjør sammen med Maria, istedenfor å bare rope at det er klart!

UKENS SERIE: De papirløse på Netflix anbefales! Å se hvordan det er å komme som flyktning til USA i håp om et bedre liv med alle de forskjellige historiene gjør inntrykk. Aleksander og jeg er veldig uenige, vi er ofte det politisk. 

UKENS IRRITASJONSMOMENT: Nå har jeg kommet til det punktet hvor jeg føler meg bedre, har mer energi men likevel så er jeg ikke frisk nok til å trene. Må smøre meg med litt mer tålmodighet, men jeg savner hvor mye positivt det gir mer i hverdagen!

UKENS MATRETT: Nå føler jeg det ble mye matprat her, men jeg lagde nachos i går. Det er ferdig på 1-2-3 og perfekt kosemat på en søndag om du spør meg 🙂 

UKENS SANG: NOTD, Shy Martin – Keep You Mine

UKENS FAVORITT-BILDE: Lillegull i hjemmestrikk før snøen kom!
UKENS MEST LESTE INNLEGG:
Det har alltid vært oss, ikke du og jeg
Kanskje det går bedre denne gangen?
Hver dag er en gave

Mondays are for fresh starts

Da jeg hoppet ut av sengen og inn i ullsokkene ble jeg stående å se ut av vinduet. Det har lagt seg så mye snø utenfor at jeg kjente på julestemningen allerede nå. Det var som at noen knipset også var høsten over. Det blir vår første jul sammen i det nye huset, og ikke minst Lucas sin første. Så jeg gleder meg skikkelig til desember i år. Det lurt å være tidlig ute med forberedelsene med tanke på at både Maria og Aleksander også har bursdag i desember. Så nå har jeg akkurat bestilt invitasjoner til Maria sin bursdag. Hun fyller jo 5 år, og gleder seg veldig til det! 

Nå som jeg er godt i gang med å rydde her hjemme så jeg at klesskapet trengte en aldri så liten detox. Det er på tide å legge bort skinnjakker og den slags og finne frem varmere klær! Det er ikke lenge til jeg reiser med barna, så sommerklærne som sorteres ut kan gå rett i kofferten. 

Det har alltid vært oss, og ikke du og jeg

Helt siden jeg ble kjent med deg. Tenk at du akkurat hadde rukket å fylle 23 år da du ble pappa for første gang! Overbeskyttende førstegangsforeldre kan man vel si. Vi ler kanskje av det nå, men alt var så nytt i starten. Jeg husker hvordan du gikk foran meg ned trappen. Sånn i tilfelle jeg skulle snuble med Maria i armene. Første dagen på sykehuset viste du meg hvordan man festet en bleie. Det hadde jeg aldri gjort før! Det var ikke akkurat komplisert. Så videre derfra var det vel jeg som overtok den stafettpinnen, haha 🙂

Man kan si mye fint om deg, men det aller beste er hvor god og trygg du er. Vi vet alltid hvor vi har deg, og du setter familie veldig høyt. Du er en veldig morsom og snill pappa for Maria og Lucas. I dag vekket vi deg med kakao og kanelboller på sengekanten!

Gratulerer så mye med fardagen min kjære ♡ Vi elsker deg!

Kanskje det går bedre denne gangen?

Én er som ingen, og to er som ti? Nå som vi først hadde sjansen med bare Lucas med på tur, svingte vi spontant innom flisekompaniet. Altså, det er nesten litt luksus å være to voksne på et barn. Vi som egentlig bare skulle en rask tur innom senteret for å kjøpe en gave, endte opp med å bruke mesteparten av tiden i denne butikken. Så nå sitter vi her hjemme med litt forskjellige flis for å velge riktig. Vi fikk lyst til å pusse opp så vi får et til bad/vaskerom.

Vi har jo flislagt litt på sommerhytta, og uten tidspress går det nok helt fint. Det går egentlig ganske fort når man først setter i gang, så jeg kjenner at jeg gleder meg litt allerede! Det er noe spesielt med det man gjør selv føler jeg. Nå har både Aleksander, Maria og Lucas sovnet på sofaen. Denne lørdagen har bare flydd forbi, og så fort lillebror våkner skal vi i familiebursdag. Tenker forresten at jeg skal filme dette prosjektet når vi setter i gang? 🙂

Hver dag er en gave

Det var umulig å holde tårene tilbake da den lille barnehånden la sin bukett på kisten. Som et siste farvel. Med sin mamma, som plutselig ikke er her mer. Det kjennes så meningsløst og ufattelig trist at det er vanskelig å finne ord. 

Hvis vi spoler noen år tilbake i tid, til da Maria var på Lucas sin alder ble jeg kjent med en veldig søt jente. Hun var åpen og lett å bli kjent med, fritalende og blid. Jeg fikk være med i deres barselgruppe, da de på Langhus var veldig mye eldre enn meg. Det er helt uvirkelig at jeg var i hennes begravelse i dag. Det er ikke lenge siden jeg snakket med hun sist. Man må minne seg selv på at hver dag er en gave, og ta ekstra vare på de rundt seg.


touch of love

Jeg merker jeg blir så glad av å ha så fine mennesker rundt meg. Jeg er så heldige å ha besøk av venninnen og kusinen min som har bursdag i dag (!!) Vi har alle tre babyer så da er det litt ekstra stas og møtes. Det er så morsomt å se hvor mye de utvikler seg fra gang til gang. Føler hverdagen bare flyr forbi, men vi har blitt enige om og møtes litt oftere. Nå er maten straks klar, også skal vi feire bursdagsbarnet litt! 
Jeg er så utrolig glad for disse strikkede plaggene jeg har til barna. Det er tanten min som har laget det, og Lucas arvet den fra Maria. Det er litt ekstra kjærlighet i noe som er hjemmelaget. Gleder meg til å lære meg det selv!!

Kveldens planer & premiere

Planen var egentlig å avlyse, men så ombestemte jeg meg i siste sekund. Når jeg har vært så heldig å få billetter av Latter til premieren i kveld, har jeg lyst til å få med meg showet. Er det noe jeg elsker så er det å dra på Stand Up! Det er så deilig å sette seg ned kun for å le og bli underholdt. Så får jeg bare kle meg godt, siden jeg har fått bihulebetennelse og alt det der. Tør nesten ikke si at jeg føler bedre, for da går det alltid andre veien. Når jeg først skal til byen tenkte jeg å se etter en skikkelig god og varm vinterjakke, og ikke minst finne noe til farsdagen på søndag. Det er typisk meg å glemme det! 

ENDELIG KAN JEG GLEDE MEG

Det ble dyrere enn planlagt, men det får bare være. Kroppen kjennes så mye lettere etter at den dårlige samvittigheten forsvant. I dag er det to uker til Lucas og jeg reiser ned til Mogán. Å reise fra Maria kjentes helt feil. Hun snakker daglig om hvor fint vi hadde det der nede sist, så jeg har ikke hjerte til å dra uten henne. Det hadde ikke vært verre enn å kjøpe en til billett, men så enkelt var det selvsagt ikke. Flyet var helt fullt. Så da ble det nye billetter, og istedenfor å fly direkte som vi pleier må vi mellomlande. Turen som tar i 5 og 45 timer endte på derfor på litt over 8 timer ned. Jeg får bare planlegge godt siden jeg reiser alene med to barn. Det viktigste er at vi får dratt sammen føler jeg. Nå gleder jeg meg veldig til mamma og jeg skal hente hun i barnehagen, å fortelle hun det! Nååå kjenner jeg at jeg endelig gleder meg til å reise tilbake hit!