Hvis jeg skulle beskrevet alt med et ord

Kan med hånden på hjerte si at jeg aldri har kjent på så intense følelser, for jeg elsket deg fra første sekund der du lå på brystet mitt og tittet opp mot meg. Da jeg gikk gravid syntes jeg det var vanskelig å se for seg å få en sønn, og nå ler jeg litt av å tenke på det. Man blir helt tullete av å få barn – jeg forstår veldig godt at venner som ikke selv er der vi er kan bli “litt” lei. Det er bare sånn det er i denne babyboblen, om du får barn en dag skjønner du det sikkert selv. Her er bildene fra 1-4 måneder og skulle jeg beskrevet alt til nå med ét eneste ord er det takknemlig. Takknemlig for å ha en frisk sønn som spiser bra, som sover godt og som får hele familien til å le og smile hver eneste dag. At han i tillegg er så søt at han får hjerte mitt til å smelte er bare en stor – stor bonus! Verdens beste lille Lucas. Tenk at jeg fikk bli din mamma!


.                                 1 måned 
.                              2 måneder.                                                                                                      3 måneder 

4 måneder 

 

Sterkere enn før fødselen

Jeg er så glad jeg har funnet Elena som er min personlige trener. Timen går alltid så fort for vi har det så gøy, og jeg elsker at hun pusher meg og at det er merkbar progresjon. Det er en stor motivasjon på veien videre at jeg er sterkere nå og løfter mer enn jeg gjorde før fødselen.
 Jeg har virkelig savnet gleden trening gir meg, og det finnes ikke noe bedre enn å være tilbake i mine gode gamle rutiner. Elena var så snill å ta noen bilder under gårsdagens fullkroppsøkt, so here we go!

Hakuna Matata

Selv om jeg var litt i tvil da vi skulle bestille i dette strålende været, ble det perfekt kinovær da jeg satt meg i bilen. Himmelen åpnet seg i det jeg tok i håndtaket på utgangsdøren. Kan faktisk ikke huske sist jeg var på Kino, men i går så jeg Løvenes Konge med to venninner. Så varmt det har vært de siste dagene tenkte jeg at to timer med air-condition gjør opp for en dårlig film (ikke minst noen timer for seg selv, hehe) men den var skikkelig fin, så om du ikke har sett den ville jeg absolutt sett den! Aleksander snakker om å bygge et “kinorom” i det nye huset, og jeg må si jeg var litt mer positiv etter i går 🙂 

Nå begynner hverdagen sakte men sikkert å gli tilbake til sine faste rutiner her hjemme. Barnehagen er åpen igjen, og det er jeg veldig glad for. Maria Adina er mildt sagt en sosial jente, så hun har savnet vennene sine skikkelig! Jeg skal hente henne om en times tid og ta hun med på stranda med familien. Det er fordelen med å være hjemme med Lucas. Da trenger det ikke bli så lange dager for hun siden jeg kan hente tidlig. 

Men hva hvis jeg ønsker meg et barn til?

Selv om jeg hadde et mye lettere svangerskap med Lucas sammenlignet når jeg gikk gravid med Maria, var jeg bombesikker på at dette var sistemann. Så fort Lucas tok sitt første åndedrag kjente jeg på en følelse av at “dette kan ikke være min siste baby”. Det høres sikkert veldig merkelig ut, og så lei jeg var av å gå gravid hadde jeg aldri trodd jeg skulle få den følelsen. Det er en travel hverdag med to barn, og det er ikke sånn at jeg ønsker meg en til med det første. 
Likevel klarer jeg ikke legge helt fra meg tanken, og har allerede spurt Aleksander hva han tenker om en til. Han synes det er fint med to, men da vi fikk barn såpass tidlig er det ikke for sent om noen år heller. Det kommer helt ann på hva som skjer, kanskje føler vi at det er fint med to og heller kan være avlastningshjem for noen som trenger det. Tiden får vise, jeg liker bare å ha snakket om det så muligheten er der på et vis.
Det er rart å se tilbake på disse bildene av Maria Adina nå, tiden går så altfor fort! ♡

Vi selger ikke likevel!!

Akkurat nå er jeg bare sååå glad. De fleste vet nok at jeg ikke har hatt lyst til å selge rekkehuset vårt. Vi la det ut til salgs da vi kjøpte det nye huset, men valgte å ta det av markedet da midt på sommeren var et fryktelig dårlig tidspunkt å selge på. Vi har nå bestemt oss for å beholde rekkehuset og heller leie det ut. Så to dager etter at vi overtar det nye huset, flytter et koselig par som venter barn inn til oss. 
Det er et fantastisk område for små barn å vokse opp i, så jeg tror nok de kommer til å trives her. Vi leier det ut fullt møblert så nå har jeg begynt å se etter litt nye møbler til oss. Maria tok de godt imot da vi hadde en privat visning for de, og sa de gjerne måtte ta hennes rom. Det er ikke mange dagene til vi flytter nå, og hun gleder seg minst like mye som oss andre!

Tilbake der jeg vil være

Som jeg har lengtet etter akkurat denne følelsen. For det er så utrolig deilig å føle seg ordentlig motivert igjen! Jeg er godt i gang med treningen igjen etter svangerskapet med Lucas. Min siste treningsøkt var tre uker før fødselen, og seks uker etter var jeg i gang igjen. Jeg klarte nemlig ikke  å vente mer enn de seks ukene, men på det tidspunktet var bekkenet mitt fortsatt ikke kommet helt på plass. Jeg prøvde derfor å ta det litt rolig, men nå som jeg er “meg selv” igjen har gleden trening gir aldri vært større. Man setter virkelig pris på å ha en kropp som funker!

Det gir en ekstra motivasjon å ha PT en dag i uken, og ikke minst at jeg snart er tilbake der jeg var før fødselen med tanke på programmet mitt. I dag startet jeg dagen med denne deilige smoothie bowlen, og så fort Aleksander er hjemme skal jeg kjøre en aldri så liten styrkeøkt. Før den tid skal jeg ut å nyte solen med barna, klesvasken og huset kan ryddes senere i dag! 

– SMOOTHIE BOWL –
Smoothie fryst pose fra rema 1000 (ananas, mango og banan)
Korn fra Bare bra (Bringebær og kakao)
Kokkosflak
Bringebær
Kiwi

Å være mamma kommer foran alt

Åh, nå har jeg savnet å skrive her på bloggen. Dere har kanskje lagt merke til at jeg ikke har vært like aktiv, og det har sine grunner. Noen ganger er det først når stormen roer seg at man kjenner effekten av den. For selv om livet vårt har rullet og gått som det alltid gjør, har det skjedd mye med noen av våre nærmeste. Det er klart det går innpå en når de man er glad i ikke har det bra. Så i tillegg til salg av hus, og barnehagestengt har det vært nok å holde hendene i. Jeg liker å legge hjerte mitt i det jeg gjør, og blir ganske frustrert når jeg ikke klarer å sjonglere alle ballene på engang. Å være mamma kommer foran alt, men nå som ting ser litt lysere ut ser jeg frem til å komme inn i mine gode rutiner med bloggingen!

 

Her og nå

Noe av det jeg liker best med å være småbarnsforelder er hvor mye man får ut av dagene. Etter ferieuken på Kornsjø er det nok å vaske og rydde, likevel er det veldig godt å være hjemme igjen. Fra første gang jeg gikk inn døren i rekkehuset på visning fikk jeg følelsen av at her vil jeg bo. Som om jeg var hjemme og alle de andre som også var på visning ikke eksisterte på et vis. Nå som vi snart flytter herfra til Oppegård er det litt vemodig at det er den siste måneden vår her.

Det kommer så mange følelser når jeg tenker tilbake på da vi kjøpte dette huset, jeg var gravid med Maria Adina i magen. Vi ante ikke hva vi hadde i vente og hvordan livet skulle utspille seg. Sammen pusset vi opp i flere måneder og skapte vårt hjem sammen. Barnerommet til Maria var det første som sto klart, og nå flytter vi snart videre så Lucas får et også også. Livet er fint og rart, man må huske å stoppe opp og nyte det. Ofte er man så fokusert på hva man skal eller ser frem til at man glemmer å leve her og nå. 

Some people

.. make you laugh a little louder, 

your smile a little brighter,

 and your life a little better.

For en fantastisk uke vi har hatt på familiehytta til Aleksander på Kornsjø! Det toppet virkelig turen når vi fikk besøk av blant annet disse jentene her med kjærestene sine. Det er lite som slår å være på et så idyllisk sted med bading, god mat, kortspill og latter til langt på natt med våre beste venner. Aleksander og jeg er heldige der, gleder meg til flere turer med denne gjengen!

Dagens treningsøkt

Når man ikke har tilgang på treningssenter og den slags er det likevel ikke mye som skal til for å få til en liten treningsøkt. Etter joggeturen trente jeg litt styrke med treningsbånd. Det fine med de båndene er at man kan trene med de hvor som helst, de veier ingenting så de er fine å pakke med seg i kofferten. Maria hadde lyst til å være med, så da ble det litt ekstra vekt for min del! Det gjelder bare å være litt kreativ!