Når du mister kontrollen

Må innrømme at jeg tenkte at dette her klarer jeg ikke et lite sekund. Du vet du er sliten når du drømmer om å sjekke inn på et hotell, bare for å kunne legge seg i stjerne formasjon i sengen å sove til man våkner. Isteden har jeg stått utenfor barnerommet og hørt barbier, dukker og bamser fly veggemellom. Ikke søren om jenta mi skulle legge seg, så huset har fått kjørt seg for å si det sånn. Det gikk til et punkt hvor jeg kjente på den følelsen av å miste kontrollen, og som forelder er det den verste følelsen i verden. Så jeg ringte til søsteren til Aleksander for å få et godt råd før jeg tok til tårene foran Maria. Det er så godt å snakke med noen som har vært igjennom denne trassalderen mange ganger før, og som vet hvordan det er med søskensjalusi på toppen. Hun kommer nok til å protestere i dagene fremover også, men det gjelder og ikke gi seg. Jeg bærer hun tilbake til sengen til hun sovner, selv om det tok tre timer i dag. Jeg tror de fleste foreldre har vært her Aleksander og jeg er med Maria nå, i morgen tar det kanskje en time mindre – også blir det nok bra til slutt.. ♡ Har du vært igjennom det samme?

 


En fantastisk dag

Aleksander og jeg hadde krysset fingrene for bedre vær enn hva vi våknet opp til i går. Takket være hans familie ble selskapet flyttet så vi kunne være innendørs. Så til tross for litt utfordringer, ble en utrolig fin dag å se tilbake på. Det var lett å se hvor rørt morfar ble da han så at jeg hadde på Valdres bunaden til mormoren min. Vi fylte oppe store deler av kirken med alle de fine menneskene som som ville feire Lucas Matheo sin store dag med oss. Svigermoren min er virkelig helt rå, hun sto opp før fuglene kvittert og lagde mat til over 50 gjester. Jeg er så takknemlig for alle som var med på å gjøre dagens hans så fin!


For fire år siden

.. ble Maria Adina døpt i Kolbotn kirke, og i dag er det lillebror sin tur. På en måte er det litt vemodig å bla igjennom bildene fra dåpen hennes. Det er så viktig å sette pris på her og nå, for ofte tenker man så langsiktig. I dag sitter ikke min mormor som var den stolteste oldemoren i verden på kirkebenken og ser oldebarnet sitt bli døpt, nå kommer morfar alene. Etter at mormor gikk bort arvet Maria Adina Valdres bunaden hennes, og for å hedre henne skal jeg ta den på meg nå. Da føles det ut som at hun er litt med oss i dag likevel. 

På dette bilde var jeg 21 og Aleksander 24 år. Man ser så godt hvor mye yngre vi var. Husker jeg nektet å ta på bunaden min for det var helt håpløst å amme i den. I dag er jeg stolt av å ta på Mimmi sin, så får det bare være litt tungvindt ♡
Vi er i mål!!

Hipp Hurra – som jeg har ventet på denne dagen. Nå skal jeg hoppe i dusjen å føle meg som et menneske igjen. Du vet virkelig ikke hvor mye du har utsatt å gjøre hjemme, før du skal flytte. Svigermoren min er virkelig helt rå, sammen stylet vi, løp opp og ned med planter og asjetter om hverandre – og endelig er vi i mål med bildene! *High Five* Gleder meg veldig til å se bildene når annonsen blir ferdig, men jeg tok noen selv underveis i prosessen i dag som jeg tenkte å dele med dere. Nå skal jeg straks feire min kjære pappa som har bursdag i dag!

02:41

Klokken er 02:41 og jeg må nesten le litt av meg selv og hvor opphengt jeg blir av dokumentarer. Nå har jeg akkurat sett ferdig en episode av Captive, men etter alt jeg har gjort i dag burde jeg ha sovnet for lengst. Det kjennes som at kroppen går litt på høygir og ikke helt klarer å finne roen. Hode mitt er allerede i gang med alt som må gjøres når jeg står opp, før de siste bildene av huset blir tatt i morgen (eller etterpå blir det vel). Da kveldsbildene ble tatt i ste påpekte fotografen gang på gang at han hadde det fryktelig travelt i morgen. Jeg hørte vel egentlig på stemmen hans at han ikke forstod helt hvordan vi skulle rekke det. Hele etasjen oppe var stablet med kasser og nede i stuen var vi i gang med å male veggen. Ikke akkurat helt i mål med andre ord. Aleksander og jeg lo litt for oss selv da han hadde gått. Det han ikke vet er at vi har vært gjennom ganske lignende situasjoner på Sommerhytta over 10 uker, og sammenlignet med det ligger vi godt ann – haha! Nå tar jeg kvelden før Lucas våkner ♡

Du vet de dagene

… du har så mye på agendaen at du ikke vet hvilken ende du skal starte i? Vel, sånn er det for meg i dag. Jeg slo av vekkeklokken og våknet for en time siden. Selv om det sies at man ikke kan ta igjen tapt søvn var det likevel mer fristende å sove ut enn å brette opp ermene og ta tak i dette kaoset av et hjem, som skal selges. Det ser ut som at en bombe gikk av nede i stuen med alle klær og ting strødd rundt. Hadde det ikke vært for min fantastiske (!!!) svigermor hadde jeg ikke sett lyset i tunnelen. For alle rom skal være ryddet, vasket og stylet til i morgen. Det skal enda en runde til med maling ute også. Med Lucas på armen er det ganske utfordrende. Nå skal jeg spise opp rundstykket mitt og manne meg opp til å starte! Kan vise dere hvor fint det blir når jeg (forhåpentligvis) er ferdig etterpå!

Midt i kaoset

Til vanlig elsker jeg at dagene går i ett, men akkurat nå skulle jeg gjerne hatt en pauseknapp. Jeg rakk akkurat komme hjem etter legebesøket mitt før takstmannen sto på døren. Været spilte ikke helt på lag med oss, så det ser ut som at bildene av huset blir tatt i morgen isteden. Det er så mye småtteri man ikke har tenkt over at bør gjøres, som vi nå fikser før vi selger. Jeg liker å styre å hode på med, men nå begynner jeg å bli litt lei! Gleder meg til denne prosessen er over. Kjenner jeg meg selv rett starter jeg nok likevel på nye prosjekter så fort vi har overtatt nøkkelen til det nye huset. Det er heldigvis såpass nytt at det blir gøy å holde på med å male og innrede rommene. Så lenge vi slipper listing er jeg glad! (og flislegging av bad vel og merke)


recipe // mango smoothie

1 stk banan

2 dl appelsinjuice

2 dl frossen mango i biter

1 stk egg


recipe // spinat smoothie
2 håndfuller babyspinat
1 stk grønt eple
1 stk lime
1  dl eplejuice
3 ss skyr eller naturell yoghurt

Enda en liten gutt!

I vår nærmeste familie/venngjeng har det blitt født tre gutter til nå, og enda kommer det to til rett rundt hjørnet. Så i går feiret vi min kjære Maiken med en kjempe koselig babyshower for henne. Det er så stas å tenke på at barna våre får vokst opp sammen, det blir kun noen måneder i mellom guttene. Føler jeg går så mye frem og tilbake når det kommer til om jeg har lyst på et barn til eller ikke. Noen dager vil jeg, men så står jeg plutselig der med to barn som gråter på likt (og et hus som flyter over), og da føles det ikke alltid som en like god idé likevel..

  

SNEAK PEAK – Vårt nye hjem

Det er kjempe hyggelig at jeg har fått spørsmål om jeg kan lage en aldri så liten Housetour, i det nye huset vi har kjøpt. Det skal jeg selvsagt gjøre, men vi overtar ikke før 1. september. I mellomtiden tenkte jeg å dele noen bilder fra prospektet. Jeg har allerede begynt å planlegge hvordan jeg kan se for meg at vi skal ha det. Det jeg gleder meg mest til er å starte på barnerommene. Endelig kan Lucas og Maria få hvert sitt, og jeg gleder meg til å la kreativiteten slippe til å skape to unike barnerom.
ANGÅENDE ALLE DE UBESVARTE SPØRSMÅLENE

Skjønner at det er mye mange lurer på i forhold til alt som har skjedd med Sommerhytta. Ettersom Emma og jeg har fått rundt 300 spørsmål skal vi lage en egen videoblogg hvor vi svarer på mye av det. Selv om det blir vanskelig å svare på absolutt alt, skal vi lese igjennom å ta med de flest lurer på. Da unngår man mange misforståelser som fort kan oppstå når det ting blir skrevet og ikke sagt tenker jeg. Takk for alle støttene ord, det er så mange fine mennesker der ute! Håper du får en fortsatt fin lørdag! ♡