Telte du virkelig kalorier under fødselen?

Det har naturligvis vært mye snakk med venninner om fødsel etter at lille L kom til verden. En ting som mange har ledd litt av i ettertid er at jeg telte kalorier under fødselen. Altså, til bursdagen min fikk jeg noe jeg virkelig ønsket meg av Aleksander og Maria, nemlig en pulsklokke! Det første Aleksander spøkte med var selvfølgelig at om jeg ikke skulle ha den på under fødselen. I og med at jeg ikke fikk testet ut klokken noe særlig når jeg var så høygravid som jeg var på bursdagen min, tenkte jeg at det kunne være litt morsomt og faktisk ha den på for å se.

Det viste seg at jeg brant 1200 kalorier, haha! 
.
.

.
.
.

.

Det er helt uvirkelig

Jeg har alltid visst at det er forskjell på folk, men det er først når jeg er ute med barnevognen at jeg virkelig legger merke til det. Det er så og si alltid de eldre som smiler, sier hei og spør om å få titte oppi vognen. Varme gode mennesker med et stort smil om munnen. Gleden deres over få å se på Lucas må jo smitte over på en hver person som passerer oss. Det er store kontraster fra de som har så dårlig tid at de gasser på i det jeg passerer, fordi man ikke går fort nok over gangfeltet. Altså tenk hvor lite et smil koster og hvor mye bedre en dag kan bli ved å vise litt vennlighet. Bare det å si det fine man tenker om andre, er det noe jeg har lært av mamma så er det nettopp det! Om man kjenner hverandre eller ei.
.
Å tenke på at Lucas Matheo lå i magen min for litt over tre uker siden er helt uvirkelig akkurat nå. Jeg som var så bekymret for hvordan livet kom til å bli med en til i hus. Min store frykt var jo at Maria ikke skulle få det hun trengte. Det har absolutt vært en utfordring med sjalusien, rett og slett fordi jeg ofte har hendene fulle. Likevel har det gått så mye bedre enn jeg hadde forestilt meg. Det er rart hvor fort man vender seg til en helt ny familiesituasjon, akkurat som at det bestandig har vært sånn.
.


.
.


.

 

Saturdays like this

Hurraaa – Endelig har vi fått pakket opp den store pappesken som har okkupert hele gangen oppe en ukes tid. Den veide nemlig 80 kg og ikke så lett å få ned trappen her hjemme. Heldigvis har jeg sterke brødre som stiller opp for meg og alle mine prosjekter! Når jeg våknet opp i dag (og for en gangs skyld følte meg uthvilt) var jeg skikkelig glad for at jeg skrudde til langt på natt i går. Frokosten ble nemlig ekstra hyggelig her hjemme med det nye spisebordet vårt. 

I dag skal Maria Adina i barnebursdag, og Aleksander og jeg i en annen litt senere på kvelden. Lucas Matheo blir med på restaurant og Maria Adina skal på overnatting hos svigers. Før den tid har jeg planer om å komme meg ut på trilletur med kusina mi. Jeg elsker helger med mange planer med de jeg er glad i! I morgen er planen å få spilt inn noen videoblogger, så får vi se hvordan det går. Du får si ifra om det er noe du har lyst til å se, tenkte kanskje lage en liten housetour?

.


.
.

.


.

Spørsmålsrunde – Sommerhytta

Hei dere! Da er enda en uke over på godt og vondt. Å være deltaker på sommerhytta er helt klart en spesiell opplevelse! Når man jobber så hardt som alle gjør er det klart at man også bygger opp forventninger til ukesfinalen. Alle har jo det samme ønsket om å stikke av med gullhammeren, og tilslutt drømmehytta si. Emma og jeg tenkte å lage en videoblogg sammen hvor vi svarer på spørsmål knyttet rundt sommerhytta. Så det er bare å spørre om det du måtte lure på fra grønt eller gult lag, så skal vi svare så godt vi kan! Veldig koselig at det er så mange som følger med på sommerhytta og som er engasjerte ♡
.

a

Har du glemt seks års dagen vår?

Noen ganger er det bedre og bare legge kortene på bordet å innse at slaget er tapt. Jeg skjønte at det ikke var vits å late som om jeg husket det engang. At vi har vært sammen i 6 år i dag hadde jeg virkelig helt glemt! Faktisk har jeg ikke engang å rukket å tenke på at dagen vår har nærmet seg. Aleksander så egentlig ganske fornøyd ut med at han husket dagen vår, og jeg hadde glemt den!
.


.

Når det er sagt er det koselig å tenke på hva som har skjedd i løpet av disse seks årene. Jeg kan fortelle litt veldig kort oppsummert. I starten av forholdet vårt bodde vi i Asia begge to, Aleksander i Malaysia og jeg i Singapore. Etterhvert ble jeg boende hos han i Malaysia før vi flyttet sammen hjem til Norge. Da startet et helt nytt kapitel i livet vårt for da var jeg gravid med Maria Adina. Vi kjøpte vi et lite rekkehus som vi pusset opp sammen, og som vi i senere tid har bygd ut. Barnerommet var klart i god tid til Maria Adina meldte sin ankomst 1. juledag 2014. Aleksander og jeg har kost oss i mange fine år med bare Maria Adina, hvor vi også fikk reist en del før lillebror Lucas Matheo kom. Den siste tiden har gått i ett med en nyfødt i hus, og med storesøster som også krever sitt. En bedre pappa og samboer enn Aleksander skal man lete lenge etter. For han stiller alltid opp og er der alltid for oss. Så lenge det ikke står husarbeid på planen vel og merke, akkurat der scorer han ikke like høyt ♡

.

Det er mye man kan si om Aleksander, for det finnes ingen som han!
.

Tror jeg aldri har møtt noen som kun liker ost, kjøtt og ketshup :))

.

.

Kjenner definitivt ingen som sovner så lett som han og som er så vanskelig å vekke..

.                                                                    


Eller som legger så tykke lag med sparkel!

 


Jeg gleder meg til fortsettelsen med deg – vi elsker deg Aleksander!

 

7 ting jeg ser frem til akkurat nå!

Med skinnende sol og blå himmel er det nærmest umulig og ikke glede seg over at det nærmer seg sommer. Å ta gleden på forskudd er vel vi nordmenn verdensmestere på, likevel er jeg like optimistisk for at snøen blir borte for godt nå. Fremover er det mye jeg gleder meg og ser frem til, så jeg har laget en liten oversikt som jeg tenkte å dele med dere.

 

a

1. Invitere til 17 mai frokost! I fjor hadde vi den koseligste frokosten med venner hjemme hos oss, så vi tenkte å gjenta suksessen i år også. Til tross for at vi stort sett har veldig forskjellige liv og planer den dagen, er det skikkelig hyggelig og starte den store dagen sammen. Maria Adina storkoste seg med besøket vi hadde hjemme, før vi dro videre for å se på toget.
.

2. Planlegge tur med kusinen min. Nå som både kusinen min og jeg har mammaperm samtidig fant vi ut at vi skal finne på noe gøy sammen med gutta våre. Tror det blir en roadtrip eller båten over til Danmark. Vi får se, jeg gleder meg i hvert fall! En mer sprudlende og positiv person å dra på tur med tror jeg man skal lete lenge etter.
.

 

.

3. Gjøre ferdig Maria Adina sitt rom. Jeg pusset opp så og si hele rommet til jenta mi når jeg var høygravid, så det gikk litt fort i svingene noen steder. Det er på tide å fullføre rommet så det blir helt ferdig. Enkelte steder må det males også må jeg finne en bedre løsning for oppbevaring av leker og klær. Jeg har også lyst til å henge opp en sengehimmel som prikken over i´en.
.

4. Invitere til Lucas Matheo´s dåpsdag. Husker jeg tenkte en del på dåpen når jeg var gravid, og nå er det plutselig på tide å planlegge den store dagen. Jeg elsker å stelle i stand til slike ting, og planen er at han skal døpes før sommeren.

.

.

5. Komme igang med trening og PT-timer. Er det en ting som jeg virkelig ser fram til i nærmeste fremtid er det å komme igang med treningen etter svangerskapet. Trening er jo en veldig stor og viktig del av min hverdag, så jeg gleder meg til å komme inn i litt rutiner igjen. Hvordan jeg skal få gjort det er jeg litt spent på med tanke på at jeg kun har vært borte 20 minutter fra Lucas siden han ble født. Hvis kroppen kjennes bra, kan jeg begynne om 3 (!!!) uker – hurra!

.

.

6. Bestille/planlegge ferien ferdig. Fram og tilbake er like langt. Vi har sett på så mange turer nå, at jeg egentlig bare ble litt forvirret. Det ble plutselig litt vanskelig å bestemme seg når man har lyst til å dra alle mulige steder. Det eneste vi vet at vi skal er en uke til Sverige på hytta til Aleksander som vi besøker hvert år. Den plassen er så koselig på sommeren og er helt perfekt for barna!
.

7. Hjelpe min kjære bestemor. Er det en ting jeg har tenkt mye på så er det å få hjulpet bestemor som har ønsket seg en hvit stue i mange år nå. Jeg skal høre med familien hva de tenker, men det er på tide la hun få ønsket sitt oppfylt. Funfact: Jeg vokste opp i nabohuset til bestemor så jeg var like mye hos hun som jeg var hjemme i barndommen. Vi har derfor et ekstra sterkt bånd.
.
.

.

 

Denne gangen er bare alt så annerledes

Denne gangen er bare alt så annerledes. For denne gangen er jeg så altfor godt klar over hvor fort det første året går. Nå setter jeg ekstra stor pris på her og nå på en helt annen måte enn tidligere. Med Maria så jeg frem til alt som skulle skje, denne gangen derimot ønsker jeg meg bare en pauseknapp. Jeg tenker helt klart over at Lucas kanskje blir vår siste baby så jeg passer på å holde ekstra godt rundt han og nyte tiden. Være flink til å legge bort både pc og mobil og bare være tilstede i babyboblen. Livet i mammaperm har vært supert til nå, og det er nok takket være sovehjertet lille L har arvet av pappaen sin. Selv om noen dager er mer utfordrende enn andre, er helt klart å være mammaen til M og L det beste jeg vet ♡
a


a
aa

 

Klar for en ny uke på sommerhytta!

Åh, jeg kjenner det kribler litt i magen! For hver mandag betyr en ny uke på sommerhytta, med nye mål og utfordringer. Jeg er glad for at vi har en god dose selvironi for vi ler mye av det som kommer på Tv. Vi som så og si aldri sov hadde stort sett kamera rundt oss hele tiden. At bare minutter kommer på tv er lett å glemme når man ser på programmet. Man kan si mye om Aleksander og meg, men ambisjonene skal det ikke stå på. Om det er like realistisk å få til alt derimot, det er like spennende hver gang. Håper virkelig vi kommer i mål og stikker av med gullhammeren denne uken! Skal du se på sommerhytta i kveld?
a

 

a
aaa
a

a

 

Hvis noen hadde fortalt meg

Hvis noen hadde fortalt meg at jeg skulle våkne i dag og føle meg fin, hadde jeg aldri trodd på dem i går. Jeg rakk så vidt å kjenne på influensa-følelsen før feberen kom. Den kom som følge av brystbetennelse, noe som mildt sagt er fryktelig vondt. Jeg gråter meg omtrent igjennom ammingen på det ene brystet. Kan ikke huske sist jeg avlyste avtalene mine, men i går hadde jeg ikke noe annet valg. Klokken 15:00 tok jeg kvelden på en lørdag og sov frem til i dag bortsett fra når Lucas Matheo våknet for å spise. Nå er heldigvis feberen helt borte også jeg håper brystbetennelsen forsvinner like fort! 

Denne søndagen blir litt roligere enn jeg vanligvis liker den. Akkurat nå ligger både Aleksander, Lucas og jeg på sofaen. At Maria Adina ble hentet av svigers passet egentlig helt perfekt i dag. Nå skal vi spise pannekaker og ta livet med ro.

 a

 

 

Det hadde aldri vært et alternativ

Noen ganger tror jeg man virkelig bør lytte til magefølelsen sin. Det største smilet i verden sitter på mitt ansikt akkurat nå. Vet ikke hvor jeg hadde gjort av meg hvis vi fikk dårlige nyheter om Jackpot sin operasjon som skulle vært 08:00. Mamma leverte han i Østfold på klinikken som skulle operere han, og fikk umiddelbart en skikkelig dårlig følelse. De virket så mye mer opptatt av å prakke på han unødvendige ting enn hva som faktisk var best for han. Så nå er operasjonen avlyst og flyttet til 1 April i Oslo istedenfor. Det er en kostbar operasjon og det er viktig at alt blir gjort riktig. Dyrlegen her vi bor fortalte at mange velger å avlive hunden sin nettopp fordi det blir for dyrt. Det hadde aldri i verden vært et alternativ for oss.

Nå skal jeg ut å nyte det fine været sammen med kusinen min og guttene våre. Senere i kveld skal jeg en tur til byen med Lucas for å feire min kjære Pauline som fyller 25 år. Nå for tiden gjelder 2 for 1 tilbudet hva nå enn jeg skal. Planen er å spise middag på en gresk restaurant og feire jenta mi litt. De andre skal nok videre ut, mens Lucas og jeg tar åpenbart kvelden tidlig. Jeg setter stor pris på at til tross for at mange av venninnene mine og jeg har svært forskjellige liv, klarer vi og møtes litt på midten og gjøre koselige ting sammen likevel.

a
a

a                   

a

                                                                        Det finnes ingen bedre bestevenn enn Jackpot ♡
a                                                           Om noen bare hadde visst hvor høyt jeg elsker den hunden der!
aa