Du føder ikke siste dagen i desember

Jeg hadde kjent mye bevegelse fra en aktiv liten gutt i magen hele kvelden. Jeg skulle bare tisse før jeg la meg, og skvatt når jeg så at det kom blod i toalettet. Det hadde jeg aldri opplevd før, så jeg ringte Ullevål som er sykehuset jeg har fødeplass på. Ettersom blødningen ikke stoppet innen en halvtime ble jeg nødt til å komme inn. Aleksander bar Maria Adina i dynen sin over til mamma, som bor rett ved siden av. Både Maria og Aleksander er desemberbarn, så det er klart han ble litt stresset for å få enda et barn denne måneden når vi satt oss i bilen. Så fort vi kom frem ble urinprøver tatt, og EKG før ultralyd. Legen konstaterte at babyen vår hadde det helt fint, og at det var sprukkende blodkar som førte til blødningen. Da jeg kun er i uke 30+3 (31) vil de alltid forsikre seg om at det ikke er en prematur fødsel i gang. Jeg fikk klar beskjed om at hvis jeg ville ha en normal fødsel til rett tid må jeg roe ned, og ikke gjøre for mye. Optimalt bør jeg ikke komme tilbake på minst syv uker. Det hjelper ikke trene, og vaske huset før man drar fireåringen på akebrett. Med andre ord må jeg ta det litt roligere fremover!

 

 

En ting meg må si er at jeg er utrolig takknemlig for alle de flinke menneskene vi har i helsevesenet vårt. Jeg fødte på Ullevål med Maria Adina og hadde en veldig fin opplevelse. Det er litt skummelt når man ikke helt vet hva som skjer, men jeg føler meg alltid godt ivaretatt så fort jeg er i deres hender. ♡

 

 

 

Saturday

Maria Adina kom løpende inn med tårer i øynene og telefonen i hånden denne morgenen. Hun skjønte at den strenge stemmen var en politimann som forklarte at man ikke skal tulle med nødnummeret, så hun ble nok litt redd. Hun pleier nemlig å få se på NRK super på en app, men plutselig hadde hun ringt politiet isteden.

I dag startet jeg dagen sammen med bestevenninnen min som egentlig er mer som en søster for meg. Hun kjenner meg litt for godt, og hun var ikke akkurat overrasket når Maria og jeg ikke var helt klare når hun banket på døren vår i ste. Hun derimot er aldri et minutt over tiden, så jeg har nok noe å lære av henne. Vi skulle først på trening, også på Leo´s lekeland med jenta mi. Med et lite stopp for å få en matbit på veien. Jeg er evig takknemlig for at hun orker å holde følge med Maria inne på lekelandet, for jeg tror verken jeg får plass inni apparatene med denne magen eller orker tempoet hennes. Senere i kveld skal jeg spise indisk med mine fine venninner! En veldig bra lørdag med andre ord 

 

 

 


– Håper du får en fin lørdag! ♡

 

Hvor mange barn vil du egentlig ha?

Det er en deilig å følelse å reise bort, for det er så sjeldent det bare er oss to. For noen en måneds tid siden var Aleksander og jeg i Milano sammen. Det ble den siste turen vår sammen før familien vår blir hakket større. Med andre ord var det egentlig på tide å snakke om hvor mange barn man faktisk kunne se for seg, for det har vi aldri snakket ordentlig om. For Aleksander har lenge tullet med at han ønsket seg et lite fotballag, og det ligger ofte noe i det man også tuller med. Heldigvis tenkte han akkurat det samme som meg, og syntes det er helt perfekt med to barn. Man skal aldri si aldri i fremtiden, for det har jeg brent meg på tidligere. Likevel er jeg ganske sikker på at to barn holder for oss to! Da har man tid til hverandre også, og det er vel så viktig for å få en liten familie til å gå rundt ♡

 
Future BFF´s – Kjønnet på babyen!

Du husker vel avtalen vår? Den lure stemmen hadde nesten ikke rukket å fortelle at hun var gravid engang. Jeg befant meg høyt oppi himmelen på et skikkelig lykkerus for jeg var så glad på Ane sine vegne. Avtalen vår ja, den hadde jeg nesten glemt! For vi hadde lenge snakket om at den dagen en av oss ble gravide, skulle den andre også bli det. Jeg hadde bare forventet at jeg skulle bli det først, og ringe henne – ikke omvendt! Så jeg følte meg nesten litt tatt på sengen der jeg satt. Det tok ikke mange minuttene før jeg hadde lagt på med Ane at jeg så navnet til Aleksander lyse opp på skjermen på mobilen min. Det var lett å forstå hva den glade stemmen i andre enden ville frem til, et barn til hadde stått øverst på ønskelisten hans siden Maria Adina kom til verden. Han hadde heller ikke glemt hva Ane og jeg hadde snakket om, og i og med at Maria Adina fylte fire år dette året var det dumt om aldersforskjellen ble for stor. Så jeg holdt min del av avtalen, og kastet p-pillene i søpla samme dagen. Det var både spennende og rart på samme tid, men jeg så for meg at det kunne ta litt tid.


Der tok jeg feil for noen uker senere sto jeg opp om morgenen og visste at jeg var gravid. Jeg bare kjente det på kroppen min. Jeg sa ingenting til noen, og kjøpte graviditetstest noen dager senere. Akkurat der og da var hode mitt et helt annet sted ettersom vi var på en tv-innspilling som vi skulle være med på i ti uker. Alt skjer som regel på samme tid i livet mitt. Magen vokste og noen uker for sent fikk jeg endelig somlet meg på ultralyd, som jeg hadde vært nødt til å utsette i seks uker. Aleksander og fire av venninnene mine ble med inn til jordmor, og selv om det ikke var planen tok nysgjerrigheten overhånd der og da. Vi måtte vite kjønnet og så spent bort på jordmor.


I familien til Aleksander har Maria Adina fjorten fantastiske kusiner og kun to fettere som er godt voksene. Det har gjort at det har vært en del snakk om når det skal komme en gutt igjen. For min har det ikke spilt så stor rolle, det viktigste er tross alt å få et friskt barn. Jeg tror alle var like sjokkerte da jordmor smilte og sa at vi ventet en liten gutt. Det hadde jeg ikke forventet, så gleden ble egentlig bare større. Vi gikk ut med et stort smil om munnen alle sammen!

 

 

Det blir virkelig et nytt kapittel i livet,
og jeg er så glad for å skrive det sammen med Ane som også venter en liten gutt noen uker før meg! 


Ha en fin kveld!

Birthday girl

Hipp hurra for min lille fireåring som endelig kan si at hun har bursdag! Det var en ganske forrvirret jente som var sikker på at hun var fem år når hun våknet i dag. Vi har nemlig feiret så mange ganger nå, at jeg godt forstår at hun blir forvirret. Vi feiret hun i midten av desember med venner og familie, ettersom det blir vanskelig å få med alle på 1. juledag. Minnie Mus tema var skikkelig populært, og dagen ble toppet når Mikke Mus og Minnie kom dansende ned i stua klare for disco med barna! Aldri i mitt liv har jeg sett hun så glad. Jeg er så stolt av den fine, bestemte lille jenta med det største hjerte som hun vokser opp til å bli. Nå er det ikke lenge til det begynner et nytt kapittel som storesøster, så det var ekstra gøy å gjøre litt stas på henne. Tusen takk til venner og familie som gjorde dagen hennes til den beste!

 

 

 

 

 

 

 

 


– GOD JUL!

Yesterdays

De spontane kveldene blir som regel de beste, er det ikke sånn? Det ble ikke noe julebord som vi pleier å arrangere hvert år, men en liten middag som virkelig fikk meg til å tenke over at det er vel så koselig som mye annet. Det er ingen hemmelighet at kjæresten min er ganske håpløs her hjemme, men å lage mat kan han virkelig! Sammen vil jeg påstå at vi er en veldig god kombinasjon når det kommer til å stelle i stand. Som du sikkert ser på bildene er jeg ikke alene som å være gravid i vennegjengen vår, for min kjære Ane kan egentlig føde når som helst. Krysser fingrene for at det blir neste år! – God jul da dere! 

Når man ender opp i nattkjolen

Jeg vet ikke om det er fordi kroppen min mangler jern, eller om det bare er fordi jeg er gravid. Jeg har vært helt slått ut siden vi feiret bursdagen til Maria Adina på søndag. Det er virkelig ikke typisk meg å bli liggende i sengen hele dagen, bortsett fra når jeg har vært på trening. Det skal sies at det ble en fantastisk feiring for lillemor på søndag, aldri har jeg sett hun så glad som da hun danset med Minnie mus og Mikke i stua. Jeg hadde leid kostymer og fått fadderen og en av mine beste venninner til å kle seg ut. Selv om det var barna det skulle være stas for tror jeg de voksene lo enda mer. Gleder meg til å vise dere bilder fra dagen! 

I skrivende stund har jeg endelig funnet noe jeg kan ha på meg. Det er nemlig ikke like lett lenger med denne voksene magen. Vanligvis hopper jeg bare i noe og går, men jeg har fortsatt ikke kjøpt noen mamma-klær så jeg prøver bare å være litt mer kreativ med det jeg har fra før. Jeg skal tross alt ikke være gravid for alltid, så det har jeg ikke giddet å bruke penger på. Endte opp i nattkjolen min da, men det er jo egentlig en vanlig kjole så den får duge! I kveld skal vi feire kjæresten min som har bursdag i morgen. Planen for kvelden er å spise på favoritt restauranten hans Ruffino, før vi skal på stand-up på Latter.

 


– Ha en fin kveld ♥

Maria Adina 4 år

Nå kommer gjestene våre hvert øyeblikk, og i skrivende stund er det en liten jente som løper opp og ned trappen for å se om noen er tidlig ute. Maria Adina våknet i dag til Minnie Mus over hele stua, og takket være gode venninner fikset vi alt ferdig i går. Dette er siste bursdagen som enebarn, så det er gøy å gjøre litt ekstra stas på henne! Hun har snakket om denne dagen i mange uker nå og ventet i spenning. Skal prøve å få laget en liten videoblogg ut av dagen. Disney er alltid en klassikker hos barna!

 


– Ha en fin søndag! ♡

Friday checkout

Det var virkelig for godt til å være sant da glidelåsen gikk igjen på kofferten, for sekundet senere delte den seg i to. Så nå står jeg her da rett før taxien kommer med ting overalt. Jeg satser på at de har gaffateip i resepsjonen, det er den beste løsningen jeg kan komme på akkurat nå! Sprukket koffert eller ei, denne turen har virkelig skrevet seg inn i historieboken for min del. Opplevelser er helt klart det beste man kan spare på som mor og datter, og bror og søster. 

Nå har jeg en veldig utålmodig familie som venter på meg hjemme. Spesielt en liten frøken som jeg skal hente i barnehagen så fort flyet lander. Hun har virkelig ikke vært fornøyd når jeg har vært borte, for hun er skikkelig mammadalt for tiden. ♡
Denne helgen kommer nok til å gå fort, for det er en del å ordne til 4 årsdagen som skal feires allerede på søndag.
Det er noe jeg virkelig ser frem til med familie og venner. Jeg elsker å stelle istand bursdagene til mine kjære!

 

 


– God helg, og takk for oss Praha! ♡

Beklager så mye, hun er gravid skjønner du!

Som om jeg ikke allerede var irritert nok fra før, kjente jeg at det ikke lenger bare kokte inni meg. At jeg er gravid har vel ingenting å gjøre med at han ikke forstår hva jeg sier å gjøre. Tålmodigheten min forsvant med de to første burgerne som ble feil. “Du er ikke den letteste kunden akkurat” sier broren min og ser håpløst på meg. I ettertid av forrige graviditet forstod jeg godt at jeg var hormonell og håpløs, men denne gangen er det annerledes. Eller kanskje det bare er sånn man ser i ettertid? Heldigvis tar det ikke mange minuttene før vi kan le av alt og kose oss videre på tur sammen. I dag er siste dagen og solen står høyt på himmelen. Vi har planer om å kjøre hest og vogn, og se mer av kulturen i den gamle delen av Praha!

 


– Ha en fin dag! ♡