Enjoy the little things

Tenk å være så heldig som meg som våkner med verdens blideste jente hver eneste morgen. Hun gjør virkelig starten på dagen til en glede, i motsetning til pappaen hennes som er litt vanskeligere å få opp. Maria og jeg tenner alltid lys, har god tid og koser oss med frokosten sammen. Været ute er skikkelig trist om dagen så jeg gleder meg til det blir litt kaldere, så det kan legge seg et ordentlig lag med snø. Akkurat nå nyter Jackpot og jeg stillheten i huset, og koser oss sammen i sofaen. Jeg skal straks fylle badekaret, ta på ansiktsmaske og sette i hårkur. Nå har jeg falt mer til ro med at jeg ikke får gjort alt jeg ellers vil, og at det er viktig å nyte de små tingene. Det er tross alt de det er flest av i hverdagen! Bekkenløsning har man heldigvis ikke for alltid.

 

– Håper du får en fin dag! ♡

Through all these years

Jeg husker dagen som om den var i går. Dagen hvor jeg endelig skulle få min største drøm oppfylt, jeg skulle nemlig få min egen hund. Jeg lurer på hvor mange brev mamma har fått opp igjennom årene, hvor det stod skrevet hvor høyt jeg ønsket meg hund. Etter utallige hamstere og kaniner, stod det godt argumentert på brevene at jeg blant annet ønsket meg en bestevenn for livet. Året før jeg skulle bli konfirmant gikk mamma med på å gi meg en tidlig gave, og det tok ikke mange minuttene før jeg hadde funnet den jeg ønsket meg på Finn. Problemet var bare at han bodde i Stavanger, men det var han jeg ville ha. Nummer seks i søskenflokken, og mailen var allerede sendt. Tilbake fikk jeg svar om at den eneste valpen som var igjen, var nummer ti. Jeg klikket meg raskt inn på annonsen og studerte nummer ti. Han var helt klart den som hadde fått i seg mest morsmelk, for han var god og rund. Den dag i dag er han like glad i mat, og jeg er evig takknemlig for at det ble nettopp deg, Jackpot. Verdens beste venn fyller 10 år!

– Ha en fin kveld! ♡

Noe i livet forandret seg den kvelden


Urørt. Det var noe trist, men likevel så vakkert over det hele.
Trist fordi ordene dine var laget av luft, og vakkert fordi det hele fløt sammen i en nok så urørt harmoni.
Blanke øyne og hjertebank. Søvnløse netter, for spørsmålene veltet om hverandre.
For tvil blir tortur når kortene blir lagt i feil hender. Noe i livet forandret seg den kvelden.
Brikkene som manglet for å se hele bildet stod du med i hendene. Men vi trengte de ikke lengre.
I det man innser er det allerede bestemt. Jeg skal ikke se deg sånn igjen. Du betyr altfor mye.

Døren min er lukket for alltid.
Jeg skal hjelpe deg å velge riktig.

En annerledes jul i vente


I år skal julen hjemme hos oss bli annerledes. Det bestemte jeg meg for etter julen i fjor. Den beste gaven man kan gi er helt klart tiden sin, og i år skal det ikke være et evig pakkemas for å komme i mål. Jeg vil bruke tiden med familien og venner, og for en gangs skyld ta det helt med ro i desember. Nyte hvert øyeblikk med Aleksander og jenta vår, og kjenne på den store gleden et barn har rundt julen. Vi har mye å lære av de små og dette blir den siste julen alene med Maria. Vi har allerede invitert til pepperkakebaking med både venner og familie! Jeg gleder meg til å gå inn i desember med senkede skuldre.

Det skal sies at jeg bestandig har elsket julen så lenge jeg kan huske. Mamma er helt klart grunnen til det ettersom hun sørget for at det ble en fantastisk tid med familien. Vi hadde god tid til hverandre, bakte pepperkaker og sang for full hals mens vi gikk rundt juletreet. Jeg har to brødre og vi vokste opp med fine juletradisjoner, som jeg igjen vil ta med meg videre til mine barn. Jeg husker så godt hvor koselig det var å gå ned trappen fra soverommet og inn i stuen som glitret av julepynt da jeg var liten. Hvilke julefilmer vi bestandig så, og hvor stor glede det var å glede andre. Det var en spesielt fin tid med mye latter. Noen av julefigurene husker jeg spesielt godt, og jeg har bestemt at tema hjemme hos oss skal tema være Disney. Det ble mildt sagt tatt godt imot av Maria Adina, som synes det var skikkelig stas med Minnie, Mikke og Pluto. Figurene som er designet av Jim Shore og er håndlagde. Jeg ser virkelig frem til å pynte og gjøre det koselig hjemme hos oss i år!

– Hva betyr julen for deg? 

Milano – Vår siste kjærestetur

Jeg kom til Milano på torsdag og da var Aleksander allerede her nede med jobben. Vi har har hatt en rolig langhelg her nede sammen og bare kost oss masse. Noen ganger er det deilig med et skikkelig avbrekk hvor man kan sove så lenge man vil. Det er nesten så jeg må klype meg selv litt i armen når jeg tenker på at dette er vår siste kjærestetur. I hvert fall før familien vår blir til fire! Ettersom ingen av oss hadde gjort en spesiell god research i forveien havnet vi nok litt i den typisk turistfella. Likevel storkoste vi oss med nydelig mat, litt dårlig service men med en helt fantastisk by jeg gjerne skulle sett mere av. Jeg ble helt facinert av Duomo di Milano og tanken over at den har blitt bygd gjennom nesten 600 år. Det var ganske kaotisk noen steder med mye mennesker, men med tanke på at det var Black Friday i verdens største shoppingby var det ikke så rart. Nå kjenner jeg at det blir deilig å pakke baggen og komme seg hjem til jenta vår. Vi snakket akkurat med hun i telefonen, og i dag har vi lovet å fortelle om hun skal få en lillesøster eller lillebror. Det kan bli spennende å se reaksjonen hennes! 

Jeg har helt klart den beste kjæresten! 
Takk for en veldig fin tur 

Hello Milan!

Det lengste jeg har bevegd meg de siste døgnet er ned i lobbyen for å spise frokost. Ellers har jeg snart runda farmen og ellers bare sovet! Det er helt klart noe jeg trengte for jeg er veldig dårlig til å slappe av hjemme. Nå som Aleksander har vært på jobb her i Milano, har jeg faktisk ikke hatt så mye valg. Det som er fint med meg er at når jeg først reiser så koser jeg meg skikkelig. Det er bare dørstokken hjemme som blir lang når man nesten savner barnet sitt før man har reist. Jeg er jo egentlig ikke så glad i å fly, og spesielt ikke alene. Likevel gikk turen ned overraskende bra, og nå gleder jeg meg til helgen med Aleksander. Vi har ingen spesielle planer, men nå er vi på vei ut for å spise middag. Det er på tide å se litt av Milano!

Processed with Rookie Cam

– Har du vært i Milano før? ♡

Frykten for å miste deg

Klumpen i halsen bygger seg sakte men sikkert opp, nettopp fordi jeg prøver å overse den. Jeg kan virkelig ikke huske sist det var så stille, og akkurat denne stillheten var det beste jeg visste om før. Tenne lys, sette på musikk og bare nyte eget selskap. I det jeg legger det siste plagget i kofferten må jeg nesten bare smile. Jeg vet akkurat hva som kommer nå, for jeg har vært der så mange ganger før. Dørstokken kjennes ut som en mil, og jeg vet så altfor godt hvorfor. For du hører om det sterke båndet, og om livet som blir snudd opp ned den dagen du blir forelder. Det ingen kunne forberedt meg på, er det lille hjerteinfarktet jeg får hver gang jeg skal reise. For uansett hvor bra jeg vet du har det, vil alltid frykten for at noe skal skje deg være noe man bærer med seg. For aldri har jeg kjent en så sterk kjærlighet som mellom mor og datter – for den er helt spesiell.

 

Meldingen jeg våknet opp til i dag rørte meg til tårer

Alle dager er ikke like lette, og gårsdagen var en av de. Med andre ord betydde denne meldingen ekstra mye i dag. Jeg er verdens heldigste jente, som har sånne personer i livet mitt. Jeg ble så rørt når jeg våknet opp til denne meldingen på telefonen min;

Processed with Rookie Cam

“Du er vakker, omtenksom, multitasker, støttende og en utrolig god bestevenninne. Etter flere år sammen har jeg mye å si om deg, men en ting jeg tenkte å skrive om som jeg tenker på støtt og stadig er at jeg synes du er en utrolig dyktig mor. 

Akkurat nå tenker jeg bare på uttrykket om man bare så hva jeg så, for jeg merker at ordene går veldig frem og tilbake på hvordan jeg skal få ordlagt hva jeg ser for det er en helhet du gjør.
Man ser på hele deg at Maria er i tankene dine døgnet rundt, du er der for hun i hvert eneste sekund. Du følger hun opp nøye, du gir hun så mye omsorg og du har en god balanse med hva som er lov og ikke lov. 

Maria har alltid løpt å gitt de som kommer inn døren en klem. Hun har alltid vist at hun setter pris på de rundt seg. Hun er også uredd, fantasifull og sier ifra om noe ikke er greit. Dette er kvaliteter som kommer fra hvordan du har oppdratt hun. Hun er virkelig en jente å være stolt av. Jeg er heller ikke i mine tvil at bebis i magen blir noe mindre fantastisk enn Maria. 

Er det noe jeg vet at dine barn alltid kommer til å vite om sin mor, så er det at du alltid setter de først, at du alltid kommer til å gjøre alt i din makt for det de trenger og at de alltid kommer til å være elsket. 

Oppå alt dette så klarer du å møte venner ofte, være her for de rundt deg, trene og pusse opp. Dere har mye aktiviteter, hverdagen deres er aldri kjedelig. Det er virkelig imponerende. 

Jeg gleder meg til reisen fremover med deg og din fine familie. Barna dine er utrolig heldig som har deg. Du inspirer meg virkelig, og jeg håper jeg blir en like dyktig mor som deg en dag. “
 

Det ferdige resultatet!

Her ser dere det ferdige resultatet etter en kreativ lørdag hjemme hos meg. Det ble ingen videoblogg av resultatet, men jeg kunne ikke vært mer fornøyd med hvordan det ble. Eller, vi får se hvor lang tid det tar før jeg finner på noe nytt. Synes egentlig dette viser hvor lett det er å gjøre noe nytt med soverommet sitt, bare ved å male en vegg og kjøpe noen nye puter. Et lite tips om du finner en fin farge på noen pynteputer du liker, er å ta den med til der hvor du skal kjøpe maling, så skanner de den slik du får nøyaktig den fargen som er på puten. Det var i hvert fall det jeg gjorde med denne fargen, og jeg elsker den. 

Synes virkelig at den gir et mer lunt og rolig inntrykk i rommet, og det er en veldig behagelig farge å sovne til. Det er gøy med litt nytt rundt seg, og når man først blir bitt av basillen, så blir det fort nye idéer til resten av huset! Akkurat nå så er det fullstendig kaos, fordi vi enda ikke er ferdig med rommet til Maria. Er det en ting jeg har lært så er det at… Om du skal få noe gjort, så må du gjøre det selv!


– Hva synes du om resultatet?

Videoblogg – En typisk lørdag hos meg!

Vennene mine blir aldri overrasket når det kommer til meg og mine spontane prosjekter. Alt skal skje med det samme, og helst i går. Derfor var vel ikke Ane så veldig overrasket når Betina og jeg fant ut at vi skulle dokumentere en helg vanlig lørdag hos oss. Vi har ikke redigert så mange filmer enda, men vi blir litt bedre for hver gang. Det er lettere for dere å bli kjent med meg gjennom en videoblogg, og ikke bare vanlige innlegg. De beste lørdagene er helt klart med Maria og venninnene mine! 
 

TbIISiMiugA
 
– Hvordan liker du å tilbringe din lørdag? ♡​