Hvordan kan noe sunt, smake så godt?

God morgen ♥ Tenkte det var på tide å teste ut noe annet enn ferdig-posene til Toro for første gang i mitt liv. Så nå har vi laget gulrotmuffins med havre, uten tilsatt sukker eller hvetemel. Jeg var kjempe skeptisk til denne oppskriften, om den kunne være god når den var så «sunn». Det viste seg at gulerøttene gjorde deigen skikkelig saftig, og med alle de andre ingrediensene smakte den over alle forventninger! Jeg fant oppskriften på Caroline Berg Eriksen sin blogg, men jeg gjorde en liten vri og la til havregryn og tok i litt mindre salt. Oppskriften tilsvarer ca 15 muffins. Maria synes det er skikkelig stas å ta på sitt eget forkle og ta del i bakingen. Bakegleden ble ekstra stor når vi får én sjelden gangs skyld klarer å ta de ut i tide.

La de bli nedkjølt i 10-15 min, så er de helt perfekte. De smaker bedre enn de ser ut!

Five years – forever to go

Det er nesten så jeg må klype meg selv i armen, for disse fem årene har gått veldig fort. I går var det nemlig fem år siden Aleksander og jeg ble kjærester. På denne tiden har vi opplevd veldig mye sammen. Helt i starten av forholdet bodde vi begge i utlandet, og besøkene hos hverandre ble lenger for hver gang. Vi trivdes så godt i hverandres selskap og jeg skjønte fort at det kom til å bli oss to. Vi er to spontane mennesker som er glad i å ta initiativ til alt fra hytteturer til sommerfester. Jeg er glad for at det ikke har forandret seg selv om vi ble foreldre til verdens fineste lille jente. Det har sine fordeler å få barn først i vennegjengen. Maria Adina soler seg virkelig i all oppmerksomheten hun får av våre kjære venner. Aleksander er en pappa som alltid stiller opp og er der for oss. Han har så mange fine sider og jeg er så taknemlig for å ha en bestevenn i kjæresten min. Han er en god støttespiller og en liten hverdagshelt om det skulle være noe. Han vet å ta vare på jentene sine, det skal han ha. Hurra for oss, Aleksander – jeg gleder meg til fremtiden med deg!

Processed with Rookie Cam

En klar vinner!

Om morgenen har jeg som regel ikke så mye matlyst, men jeg starter ofte dagen med en smoothie! Det går raskt, smaker godt og passer meg midt i blinken. Med fryseren full av fryste smoothie-poser trenger jeg bare å tilsette litt frukt og grønt som jeg har hjemme. Det blir ikke mer avansert enn du gjør det til selv! Det er også et veldig godt alternativ når man kjenner på søtsuget og har lyst på noe digg.

Til Maria Adina kaller jeg det “smoothie-is” ettersom at alt med ordet is blir tatt imot med åpne armer. Blenderen jeg bruker er fra Nutri Ninja og den anbefales virkelig! Har jeg dårlig tid bytter jeg bare til en man kan drikke av og tar den med meg. Maria var ikke så begeistret for den grønne smoothien, men den rosa derimot smaker mer som milkshake og ble en klar vinner!

Barnehagen tok tidlig påskeferie, så nå er jenta mi levert hos besteforeldrene sine!
Godt å ha familie som stiller opp når Aleksander og jeg må dra på jobb.  
– Håper du får en fin dag!

Går det bra med deg?

På jobb i går kom venninnen min opp og spurte om det gikk bra med meg. Forrige uke vil jeg bare stryke og glemme. For oppå å være syk skjedde det litt annet med mennesker som jeg er glad i som det er umulig og ikke ta innover seg. Man merker fort på meg når noe er galt, og det tror jeg egentlig er litt fint. Det er nok derfor jeg blir så fort ferdig med ting også. Jeg merker i hvert fall at jeg setter skikkelig pris på å komme tilbake til jobb, trening og rutiner igjen. Kjenne at jeg har energi til å gjøre de tingene som gjør meg glad. Trening for meg meg er min frisone, og på en måte skikkelig terapi. Da har jeg ingen andre enn meg selv å tenke på. Det er ekstra motiverende nå som jeg har et opplegg med en personlig trener og en min kjære treningspartner, som jeg kan fortelle mer om senere! Nå skal jeg møte bestevenninnen min også skal vi komme oss ut i det fine været før jeg skal på jobb. To dager igjen, så er det påskeferie for meg også! – Har du påskeferie enda?

Fra kjærlighet til aggresjon

Gnisninger fra alle kanter, med store kontraster fra kjærlighet til aggresjon. Noen kranglet så busta føyk mens andre så ut til å nettopp ha møtt hverandre. Kanskje var det første date i det solfylte været denne søndagen. Flue på veggen og all verden med tid. Vi ble sittende å observere alt og alle som gikk forbi. Vi hadde ikke vært langt unna kino om bollene hadde vært byttet ut med popcorn. Venninnen min og jeg satt godt pakket inn i ullpleddet i det solfylte været på Hvervenbukta. Endelig kunne man kjenne at solen tok tak, og for en times tid kjentes sommeren nærmere enn på veldig lenge. Splash, ut av min lille boble og tilbake til virkeligheten. Uggs var kanskje ikke det beste skovalget med så mange sølepytter og en treåring som skulle hoppe i alle. Tror jeg må bruke førstegangsforeldre-kortet her. 

– Hadde du en fin helg? 

Sunday means family

Jeg synes de beste søndagene er de uten noe på planen. Det eneste vi skal er å være sammen og kose oss alle tre. Aleksander fikk muffins på sengen av vår lille bakemester. Hun var så heldig å få eget bakesett av venninnen min til bursdagen sin, som hun endelig fikk testet ut. Så da var det bare å brette opp ermene og sette opp håret. For her skal det grises og smakes. Oppskriften kunne ikke vært enklere takket være toro! Endelig skinner solen i igjen, og jeg er mye bedre. Nå ringte akkurat nabojentene på for å leke med Maria. De er litt eldre enn henne, så det er skikkelig stas!

 

– Håper du får en herlig søndag!

Expectations

Forventingene som bygger seg opp litt mer for hver dag som nærmer seg. «Det er i morgen, mamma» Maria Adina smiler fra øre til øre og hopper av glede. Denne helgen har vi snakket om i så mange uker at det siste jeg vil er å skuffe Maria eller kusinene hennes nå. Jeg har nemlig lovet at kusinene hennes skulle få komme på overnatting hjemme hos oss. Hele familien har gjennomgått det samme som meg med sykdom, og barna kommer seg alltid raskest. Så lenge det ikke er noen smittefare kan de like gjerne få leke sammen. Det gir meg faktisk muligheten til å slappe mer av, når de har hverandre. Maria er den yngste så å ha to eldre kusiner på besøk blir skikkelig stas. Jeg er så glad for at vi har en familie med mange på Maria Adina sin alder. Det betyr mye for meg at de skaper nye minner og vokser opp sammen. 

God helg!

Hva er det kvinner har som menn mangler?

Noen ganger vet jeg faktisk ikke om jeg skal le eller gråte. “Ser ikke du det samme som jeg ser?” spør jeg kjæresten min gang på gang. Det er på en måte litt fascinerende at han er så fornøyd med å ha det så rotete og skittent. For han er virkelig oppriktig fornøyd, og synes det ser helt topp ut. Jeg derimot for helt angst og klarer ikke sette meg ned i sofaen før det er rent og ryddig rundt meg. Jeg lurer på hvor mange ganger jeg har stilt meg selv spørsmålet om hvordan det hadde sett ut, om jeg tok livet like med ro som han på det planet. Vi har stue nede, og kjøkken oppe. Derfor setter jeg ting som skal opp på kjøkkenet i trappen, så man kan ta med seg ting opp når man skal den veien. Min kjære Aleksander tenker litt annerledes. Han tar bare dobbelt så store steg og tråkker over det som står der – og vipps er han på toppen av trappen helt tomhendt. Nå som jeg ikke er helt i form har mamma vært min reddende engel. Alle menn og kvinner er selvfølgelig ikke like. Men generelt tror jeg vi kvinner har litt mer åpent blikk og en liten dose ekstra støv på hjernen.

– Kan du kjenne deg igjen?

Når du våkner 03:20 i full panikk

Det kjennes ut som om jeg nesten har fullført et maraton. For og så legge meg ned rett foran målstreken, og la alle de andre deltakerne trampe over kroppen min. Jeg har sovet 20 timer det siste døgnet med 39,5 i feber. Jeg våknet i natt og hadde fullstendig panikk for noe jeg hadde drømt. Mamma tok telefonen 03:20 og jeg skjønte fort at jeg hadde feberfantasier. Jeg kan ikke huske sist jeg var så dårlig som nå. Selv om jeg reiste på jobb i går krabbet jeg bokstavelig talt ut i gangen for å ta på skoene. Når jeg kjørte til jobb følte jeg meg faktisk litt uansvarlig bak rattet siden jeg var så fjern. Heldigvis fikk jeg dra litt tidligere, og fikk en kompis til å hente meg så jeg slapp å kjøre hjem. Man har jo aldri tid til å bli syk og jeg hater å være borte fra jobb. Selv om Aleksander er flink med Maria Adina, merker jeg hvor deilig det er at mamma bor rett ved siden av nå. 

 

Disse bildene er åpenbart ikke fra i dag! 
Håper du får en bedre dag enn meg 🙂

Svar på spørsmål om sjalusi, hvor mange barn ++

Da har jeg endelig fått svart på spørsmålsrunden. Veldig morsomt at jeg fikk så god respons første gang jeg gjør dette. Jeg skulle egentlig ha publisert den i går, men jeg har selvfølgelig fått feber og blitt syk. Bedre sent enn aldri si! 

Hvor høy er du og hva veier du?
Jeg er 164 og jeg har faktisk ikke vekt hjemme. Det er mye viktigere for meg å være fornøyd med det jeg ser enn hva tallene på vekten viser. 

Hvordan ser en vanlig hverdag ut?
En vanlig hverdag starter alltid men en liten jente som åpner døren og hopper opp i sengen vår. Sammen jobber vi hardt for å vekke Aleksander som ikke våkner like lett. Så spiser alltid Maria Adina og jeg frokost sammen. Aleksander kjører hun som regel i barnehagen, da jeg jobber skift. Så trener jeg noen dager i uken, som jeg kan komme mer inn på senere. 

Hvordan blir du så brun? Tar du solarium eller spraytan?
Nå er jeg brun fordi jeg kommer rett fra Spania. Det skal ikke mye sol til for at jeg får farge. Når jeg ser tilbake på tiden jeg gikk på videregående tok jeg sykelig mye solarium. Jeg hadde den dypeste brunfargen midt på vinteren. Etter å ha lest hvor lett det er å få hudkreft og med en mamma som er sykepleier som minner meg på at pappa har hatt føflekk-kreft tar jeg bare solarium en sjelden gang i blant. Jeg har aldri brukt spraytan. 

Hvor mange barn ønsker du deg?
Det er litt vanskelig å svare på, for det kan jo forandre seg med tiden. Akkurat nå tenker jeg det er fint med to egne barn. Altså et barn til!

Hva er dine treningsrutiner? Hvor ofte trener du?
Jeg kan lage et eget innlegg om dette, kanskje med video?

Hvordan klarer du å fikse håret ditt så fint?
Først må jeg jo si tusen takk – det var veldig hyggelig sagt! Med mindre jeg har veldig god tid, så synes jeg det kan være slitsomt å for eksempel krølle håret selv siden jeg har så mye hår. Heldigvis har jeg lært meg noen triks som gjør jobben litt enklere. Skal jeg noe spesielt reiser jeg til Lyko på Vinterbro, de er utrolig flinke. Riktige produkter har mye å si på resultatet.

Kan du gi dine beste tips til å lykkes med dating kjærlighet? Hvordan vet man om man matcher, og hva bør du se etter?
Jeg mener at du må være lykkelig med deg selv før du kan bli lykkelig med noen andre. Man burde ikke finne seg noen for å fylle et slags tomrom, men fordi den personen du møter gjør hverdagen som forhåpentligvis er bra fra før bare enda bedre! Du føler det jo selv når det kjennes riktig. Jeg vil si at man bør se etter en som stiller opp, som du kan snakke med om alt, og som elsker deg for den du er. Man ser veldig forskjell på de eldre parrene som er hverandres beste venn og de som nærmest freser til hverandre. 

Hvem er mest sjalu av deg og typen? 
I starten av forholdet var helt klart Aleksander mest sjalu. Jeg hadde russetid når vi begynte å date og han reiste tilbake til Malaysia der han jobbet. Gang på gang skuffet jeg han ettersom jeg alltid ble for full og jeg hadde nok ikke bena helt plantet på jorda. Nå er det nesten litt kjedelig å svare på det samme spørsmålet for Aleksander er ikke bare kjæresten min men også min beste venn. Vi er så trygge på hverandre at det er svært lite sjalusi.

Hvor går grensen for hva dere blir sjalu for? 
Grensen eller en fin regel er vel og ikke gjøre noe du selv ikke hadde likt.

Hva er planene deres for de neste 4 årene?
Innen fire år ser jeg for meg at vi har fått et barn til og hvem vet – kanskje har jeg svart ja og har en ringer på fingeren? Vet ikke helt om jeg kan se for meg at vi er gift. Men man skal aldri si aldri!

Hvor lenge er det OK å kalle en person for jente, eller gutt? Ved hvilken alder bør man bør man begynne å si man eller kvinne?
Det var faktisk litt vanskelig å svare på. Jeg følte meg i hvert fall mer voksen og kanskje som en ung dame når jeg var ferdig på videregående.

Hva er din beste og værste egenskap?
Jeg tror beste må være at jeg er veldig inkluderende, og værste må nok være at jeg kan være for godtroende. 

Hva er din største drøm?
Jobbe for barnas rettigheter og leve et langt og lykkelig liv som er rikt på mye annet enn penger.

Kan du vise hva slags sminke du bruker?
Det kan jeg absolutt gjøre! Kan lage et eget innlegg om hvilke produkter jeg bruker. 

Er du ofte med andre som har barn, sånn at datteren din får lekt med andre i helger osv?
En av mine aller beste venninner har to barn. Bortsett fra henne er det dessverre ingen av våre venner som har fått barn enda. Derimot har vi en haug av barnevakter som melder seg frivillig til å reise i hurlumhei eller i akebakken. Det må vel være den største fordelen med å få barn “først” i vennegjengen. Aleksander har en veldig stor familie, så Maria Adina er så heldig å ha mange kusiner på sin alder. De ser vi ganske ofte og det er skikkelig stas. Bilturene hvor vi reiser hjem fra kusine-besøket er derimot ikke like hyggelige.

Hvor henter du moteinspirasjon fra, og hva drømmer du om å jobbe med i fremtiden? 
Jeg kan bli inspirert av alt fra et butikkvindu jeg går forbi, til noe jeg ser på instagram. Jeg er ikke akkurat en moteekspert, men jeg kler meg i det jeg liker gjennom farger som gjør meg glad. Ser med engang hva jeg liker og ikke.

Håper jeg svarte på alt dere lurte på!