10 ting du ikke sier til gravide

1.Hvor mye har du gått opp egentlig?
Det klassiske spørsmålet du egentlig burde skjøvet til side før munnen rakk å formulere ordene. Tallene på vekten er vel ikke akkurat det som er viktig.

2. Så stor du er!
Jeg synes helt ærlig at det er ubehagelig når noen skal kommentere hvor “stor” magen min er. Den er bare sånn som den er akkurat. Kan vi ikke bare snakke om noe annet?

3. Ikke kommenter utseende (lytt gjerne en ekstra gang)
Husker jeg var på besøk hos et vennepar da jeg snakket med venninnen min om at jeg hadde fått rosacea som følge av graviditeten. Det vil si at jeg kan se ganske rød ut i ansiktet, og man kan ikke gjøre noe med det når man er gravid. Kompisen vår presterer å spørre om man ikke får bedre hud når man får er gravid? Just don´t. Alle får åpenbart ikke det :))

 

 

4. Svangerskap er ingen sykdom vet du!
Jeg har aldri vært så dårlig i hele mitt liv som da jeg var gravid med Maria Adina. Husker alle dagene jeg kastet opp på jobb i klesbutikken jeg jobbet i på det tidspunktet. Jeg hadde blitt satt opp til å jobbe nattåpent, og sjefen min kommenterte hvor grønn jeg var i ansiktet før hun la til “husk at graviditet ikker en noen sykdom”. Noen ting kan man rett og slett bare spare seg for å si.

5. Detaljer fra din egen forferdelige fødsel
Jeg mener det er fryktelig unødvendig når mennesker skal fortelle om sine forferdelige opplevelser ved fødselen sin. Mulig du opplevde en fryktelig intens fødsel, men noen detaljer kan spares når man ikke engang spør. Man gjør absolutt ikke den gravide en tjeneste ved å fortelle hvor grusomt en selv hadde det, nettopp fordi ingen fødsler er like. Heldigvis for meg har jeg en god opplevelse å se tilbake på, ellers hadde jeg nok blitt skremt.

 

5. Babyens kjønn
“Kjæresten din vil vel helst ha en gutt denne gangen?” Det er virkelig ikke naturlig for meg å snakke om det kjønnet man “har mest lyst på”. For meg er det én ting som er viktig og det er at barnet er friskt, det er faktisk ingen selvfølge i seg selv. Jeg hadde vært glad uansett hvilket kjønn det ble.

6. Er du klar for null søvn fremover?
“Bare vent…” sier de før de fortsetter med alt de har gått igjennom, som mildt sagt høres ut som tortur. Det er så mange som skal fortelle om hvordan alt kommer til å bli. Husker jeg syntes det var morsomt etter at vi fikk Maria Adina, for folk tok så feil som de kunne ta.

 


7. Dere kommer ikke til å være så heldige en gang til
Denne får vi høre mye om dagen, og kanskje har de helt rett. Når Maria Adina kom til verden hadde hun åpenbart arvet sovehjertet til faren sin. De søvnløse nettene alle snakket om var vi ikke akkurat plaget med. Derfor blir det spennende å se hvordan det blir denne gangen.

 

8. Var det planlagt?
Denne graviditeten bryr jeg meg ikke om noen egentlig spør om det. Likevel står jeg fortsatt for at det er et mer personlig spørsmål enn hva folk ser ut til å forstå. Er man ikke nærme vedkommende eller man selv forteller står jeg fortsatt for at det ikke er verdens mest naturlige spørsmål å stille. Når jeg var gravid med Maria spurte litt for mange om nettopp det.

 

9. Er du sikker på at det ikke er tvillinger da?
Denne “morsomme” kommentaren er egentlig bare en stor tabbe i seg selv. Tror jeg hadde fått det med meg om jeg ventet tvillinger så ikke spør om det nå siste måneden.

 

10. Er du fortsatt gravid?
Av en eller annen merkelig grunn er dette spørsmålet like vanlig som om jeg trenger pose på matbutikken..

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg